Vallsonora 2016

El Vallsonora és un festival de música i cultura que posa en valor el patrimoni històric i ecològic de la vall de la serra del Montsec, a la Noguera. Enguany, en la quarta edició, se celebrarà en tres escenaris privilegiats del poble d’Àger com són l’ermita de la Mare de Déu de Pedra, el castell-col·legiata de Sant Pere i el Centre d’Observació de l’Univers, amb un concert a l’únic planetari obert 3D al món.

Es tracta d’un festival de petit format, pròxim i sostenible, que vol descobrir noves propostes musicals, la història, la gastronomia, la ciència i el turisme de la zona. Vallsonora estableix una relació entre els paisatges de llacs i muntanyes a la terra ferma amb la música i la història. En aquest sentit, la imatge de la quarta edició del festival recupera fotografies de famílies del poble, per elaborar un àlbum històric d’Àger.

El divendres l’ermita serà l’escenari de dos concerts acústics, a l’hora en què el sol es pon, de caràcter gratuït. El mateix dia el planetari acollirà el primer concert del “Cicle de música sota les Estrelles”. El dissabte, el protagonista serà el castell de Sant Pere, ja que part de les actuacions se celebraran a la seva nau amb absis i columnes decorades. Enguany, com a novetat, el claustre del castell serà l’espai on es podran visitar diferents activitats artístiques, així com degustar mostres de la gastronomia local.

Share:

Deixa un comentari