Natura i aventura

Un entorn ple d’experiències

A l’entorn de la Vall d’Àger podràs gaudir d’un gran ventall d’experiències de muntanya. Podràs tocar el cel amb el parapent o ala delta, aferrar-te a la muntanya practicant senderisme i escalada o refrescar-te a l’aigua llogant un kayak o fent un passeig amb barca. I si no, simplement pots desconnectar.

Algunes recomanacions

Vola amb parapent

Si voleu gaudir de les millors visites de la Vall d’Àger heu de fer un vol en parapent. Aquesta és una de les activitats estrella de la Vall d’Àger, que cada any aplega els millors pilots del món en campionats mundials i europeus que s’organitzen en aquest indret.

Deixeu-vos portar en un passeig entre els núvols amb un vol biplaça, en un dels millors llocs del món per realitzar aquesta activitat.

Congost de Mont-rebei

En travessar la serra del Montsec, el riu Noguera Ribagorçana hi ha creat un immens tall de parets verticals, el congost de Mont-rebei. Si visiteu la Vall no podeu desaprotifar l’ocasió de trepitjar aquest enclavament natural.

Actualment hi ha dos recorreguts: A peu des de l’ermita de la Pertusa (uns 16km anar i tornar) o deixant el cotxe al parking de la Masieta i caminant fins al Congost (ruta curta). Si escolliu la segona opció tingueu en compte que l’aparcament és de pagament i cal una reserva prèvia.

Ruta amb Kayak

La zona del Montsec també amaga un embassament al costat de Corçà.on s’hi poden realitzar passeigs amb barca i també sortides amb kayak.

Des d’aquesta zona es poden realitzar diferents excursions amb canoa, però la ruta més atractiva és la que arriba fins al Congost de Mont-rebei, remuntant el Noguera Ribagorçana i travessant les parets de pedra que separa el pas de l’aigua.

Un cel estelar

El cel del Montsec és un dels 10 millors del món per observar l’Univers. Els seus condicionants meteorològics i la baixa contaminació lumínica han fet que la zona rebi la certificació de Reserva Starlight amb l’aval de la UNESCO.

Al Parc Astronòmic del Montsec podreu descobrir la inmensitat de la via làctea gràcies a l’ull del Motnsec, una cúpula que combina les projeccions en tres dimensions amb l’observació d’estels guiada pels técnics de la casa. Si el temps ho permet podreu observar estels, planetes, nebuloses…